Misiunea şcolii
Ca unic colegiu economic din judeţ, şcoala noastră oferă tinerilor şanse egale de instrucţie şi educaţie pentru a se pregăti în meserii în continuă ascensiune pe piaţa muncii, la nivelul standardelor Uniunii Europene şi în acord cu cererea de forţă de muncă pe plan local, regional şi chiar european. Educăm viitorii absolvenţi în spiritul vocaţiei de cetăţeni europeni deschişi dialogului şi toleranţei, responsabili de propria formare, capabili să facă faţă schimbărilor din carieră prin învăţare pe tot parcursul vieţii.
Şcoala va trebui să interacţioneze cu mediul social, cultural şi economic, ceea ce o va transforma într-un centru de resurse educaţionale şi servicii oferite comunităţii.
Profilul actual al şcolii
În anul 1971
ia fiinţă
Prin diversificarea calificărilor oferite, în 1974 şcoala este redenumită Liceul Economic de Contabilitate şi Comerţ Reşiţa, iar, când în 1977 în sfera serviciilor a apărut o nouă calificare - drept administrativ, numele său se transformă în Liceul Economic şi de Drept Administrativ Reşiţa.
Anul revoluţiei aduce schimbarea numelui şcolii, prin încadrarea liceelor economice în filiera tehnologică. Astfel, timp de 12 ani, şcoala s-a numit Grup Şcolar Economic Administrativ şi de Servicii Reşiţa pentru ca în anul 2002 să se schimbe iar, în Grup Şcolar Economic Administrativ Reşiţa.
- liceu tehnologic, zi, ruta directă, 16 clase, cu un efectiv de 426 elevi;
- liceu tehnologic, seral, ruta directă, 3 clase, cu un efectiv de 71 elevi;
- liceu tehnologic, frecvenţă redusă, ruta directă, 4 clase, cu un efectiv de 118 elevi;
- şcoala de arte şi meserii, zi, 10 clase, cu un efectiv de 238 elevi;
- an de completare, clasa a XI-a zi, 5 clase, cu un efectiv de 95 elevi;
- an de completare clasa a XII-a, seral, 1 clasa, cu un efectiv de 16 elevi;
- liceu ruta progresivă clasele a XII-a şi a XIII-a zi, 9 clase, cu un efectiv de 189 elevi;
- liceu ruta progresivă clasa a XIII-a, seral, 1 clasă, cu un efectiv de 15 elevi;
- şcoală postliceală, 1 clasă cu un efectiv de 25 elevi.