Marţi, 19 Martie 2024, 05.23.42
Logged in as Vizitator | Group "Guests"Bun venit Vizitator | RSS
Meniu principal
Categorii
Entertainment [4]
Activități sportive, recreative, dans, teatru, etc.
Educativ [46]
Proiecte și programe educaționale
Search
Social bookmarks
Înregistrare

 

FORMARE PROFESIONALĂ DE CALITATE PRIN MOBILITĂȚI EUROPENE

 

 Colegiul Economic al Banatului Montan aduce la cunoștință aprobarea spre finanţare a proiectului nr. 2014-1-RO01-KA102-000954, cu titlul ”FORMARE PROFESIONALĂ DE CALITATE PRIN MOBILITĂȚI EUROPENE”, beneficiar Colegiul Economic al Banatului Montan Reșița, din cadrului Programului ERASMUS +, acțiunea cheie 1 - Mobilități de Învățare pentru Indivizi (KA1 – VET) derulat prin Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale, pentru anii școlari 2014-2015 și 2015-2016.

   Proiectul va dezvolta un program de formare  pentru un grup ţintă de 100 elevi (câte 50 elevi în fiecare an). El se adresează elevilor din clasa a-X-a liceu, (domeniile Industrie alimentară - 16 elevi și Alimentație - 20 elevi) și din clasa a-X-a Școală profesională (domeniul Comerț - 14 elevi).

   Participanţii vor efectua stagii de instruire practică de câte 90 ore (timp de 15 zile, 6 ore/zi),  prevăzute în cadrul modulelor de practică comasată, însușindu-și cunoștințe despre: "Fabricarea vinurilor și a băuturilor alcoolice distilate din struguri", ”Servirea preparatelor și recomandarea băuturilor” și ”Comercializarea vinurilor și băuturilor alcoolice distilate prin magazin specializat”, în funcție de domeniul în care elevii se pregătesc.

Mobilitățile se vor desfășura în parteneriat, la agenți economici din Portugalia sau Cipru, după cum urmează:

  • Elevii de la Industrie alimentară (16) vor desfășura instruirea practică la două din cele

mai renumite crame din Portugalia și din Europa: Pegoes și Malo Tojo.

  • Elevii de la Alimentație vor  învăța să servească preparate și să recomande băuturile,

în 4 restaurante din stațiunea Setubal, pe riviera Oceanului  Atlantic (10 elevi), sau în restaurantele hotelului St. George din stațiunea Paphos/ Cipru (10 elevi).

  • Elevii de la Comerț vor învăța metodele de comercializare a vinurilor și  băuturilor

distilate prin magazinele specializate ale cramelor Pegoes și Malo Tojo / Portugalia (7 elevi) sau în magazinul hotelului St. George din stațiunea Paphos/ Cipru

 

 

ANUL I

 

    Manager proiect,

                            Prof. Lenuța Ciurel

InfoCenter
Învățământ DUAL

 

Link-uri utile
  • ISJ CS
  • PORTALURI eLEARNING
  • MEN
  • BACALAUREAT 2022
  • TESTE INIȚIALE 2022
  • CCD CS
  • ADMITERE CS
  • PROGRAME ŞCOLARE
  • SIIIR
  • Protecția Muncii PSI
  • LEGISLAȚIA MUNCII
  • SALARIZARE 2017 - nou!!!
  • LEGISLAȚIE
  • LEGISLAȚIE MEN
  • TRANSLATOR EN-RO
  • AGENDA EUROPA
  • PHOTOSHOP ON-LINE
  • LEGISLAȚIE ÎNVĂȚĂMÂNT
  • ADMITERE LICEU
  • Alte Colegii RO
  • Statistici

    Total online: 1
    Vizitatori: 1
    Utilizatori: 0
  • TOP 100